Volledig scherm
PREMIUM
Docent Susanne Schot ziet nu twaalf eersteklassers in de vmbo basis/kader klas, maar volgend jaar krijgt ze deze leerlingen, plús zeven anderen, in de tweede klas. © Koen Verheijden

Klassen op speciale scholen puilen uit; leraar kiest liever ‘gewone’ klas

Er staat taart voor de twaalf leerlingen van klas 1 basis/kader op het Vester College in Ede. Ze maakten hun citotoets zó goed dat de scholieren volgens hun docent iets lekkers hadden verdiend. Nu kunnen deze brugklassers nog rustig een extra stukje nemen; er staan drie taarten. Maar volgend schooljaar wordt het delen. 

Ze krijgen er zeven nieuwe klasgenoten bij, waardoor ze in een groep met liefst negentien scholieren komen. Dat is excessief voor het voortgezet speciaal onderwijs (vso). Eigenlijk is een klas van twaalf, màximaal vijftien, leerlingen wenselijk.

  1. Familie verongelukte Kayleigh (14) niet boos op 18-jarige bestuurder: ‘Daarmee krijgen we haar niet terug’

    Familie verongeluk­te Kayleigh (14) niet boos op 18-jarige bestuurder: ‘Daarmee krijgen we haar niet terug’

    Bij een zwaar verkeersongeval in het Belgische Nieuwerkerken is vannacht de 14-jarige Kayleigh Leemans om het leven gekomen. Ze was op de terugweg van de kermis toen de wagen waarin ze samen met drie andere tieners zat, tegen een geparkeerde oplegger botste. De 18-jarige bestuurder van de auto had enkel een voorlopig rijbewijs en mocht dus geen passagiers vervoeren. De familie van Kayleigh zegt geen wrok te koesteren. ,,Daarmee krijgen we haar toch niet terug.”