Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Kantoor Belastingdienst Heerlen ontruimd na aantreffen brief met onbekend poeder

Het kantoor van de Belastingdienst in Heerlen is vanochtend uit voorzorg ontruimd na het aantreffen van een verdachte brief met een onbekend poeder. Dat meldt de politie.

De brief zou zijn bezorgd bij de Belastingdienst, dat gebruik maakt van een deel van het pand. De hulpdiensten sloegen groot alarm. 

Zo’n honderd werknemers van de Belastingdienst zijn overgebracht naar een tegenoverliggend gebouw van de fiscus. Vijf werknemers die mogelijk in aanraking zijn gekomen met het poeder, zijn nog binnen. Ze worden voorlopig apart gehouden om verspreiding van het poeder te voorkomen, aldus een woordvoerster van de Veiligheidsregio Zuid Limburg.

Een gespecialiseerd team van Defensie is gearriveerd bij het gebouw. Dit team gaat het poeder analyseren. Het gaat om het zogenoemde CBRN-team, specialisten op het gebied van chemische, biologische, radiologische, nucleaire (CBRN) incidenten. Daarnaast kan dit team ondersteuning bieden aan hulpverleners. 

In het pand, het voormalige CBS-gebouw aan de Kloosterweg, zitten meerdere bedrijven. 

  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.