Volledig scherm
Overlast bij bushalte AZC Ter Apel © videostill

Kamer wil geen gratis bus voor overlastgevende asielzoeker

Voor asielzoekers die overlast veroorzaken moet niet een aparte, gratis busverbinding worden opgezet. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid wil een proef houden met een aparte busverbinding naar het asielzoekerscentrum in Ter Apel, omdat een aantal asielzoekers overlast veroorzaakt in de gewone bussen. De Kamer hamerde er vorige week in een debat al op dat zo’n busverbinding niet gratis mag zijn. ,,De wereld op zijn kop’’, noemde SP’er Jasper van Dijk het idee.

Staatssecretaris Mark Harbers (Migratie) zei in het debat dat ‘gratis vervoer niet voor de hand ligt’, maar dat stelde de Kamer niet gerust. Daarom stemde een meerderheid vandaag voor een expliciete oproep van Van Dijk.

  1. Willem zag als ‘jonge vent’ Derk Wiersum in actie en dacht meteen: Bij hem ga ik solliciteren

    Willem zag als ‘jonge vent’ Derk Wiersum in actie en dacht meteen: Bij hem ga ik sollicite­ren

    De gewelddadige dood van Derk Wiersum is bij strafrechtadvocaten uit heel Nederland als een bom ingeslagen. De 44-jarige raadsman stond bekend als een voorbeeldfiguur en inspireerde met zijn bevlogenheid en tomeloze inzet talloze aanstormende talenten in het strafrecht, onder wie de nu 37-jarige Willem van Vliet. ,,Toen ik hem voor het eerst in actie zag dacht ik: zo moet ik het later ook gaan doen.”