Almeloer Jurriën ten Cate zit al bijna acht jaar in een cel in Tunesië. Hij is veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf vanwege moord met voorbedachte rade op zijn Tunesische vrouw. Zijn familie gelooft niet dat hij dat gedaan heeft: volgens hen rammelde de rechtszaak aan alle kanten. Documentairemaakster Jessica Villerius maakt een documentaire over de zaak.
Volledig scherm
PREMIUM
Almeloer Jurriën ten Cate zit al bijna acht jaar in een cel in Tunesië. Hij is veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf vanwege moord met voorbedachte rade op zijn Tunesische vrouw. Zijn familie gelooft niet dat hij dat gedaan heeft: volgens hen rammelde de rechtszaak aan alle kanten. Documentairemaakster Jessica Villerius maakt een documentaire over de zaak. © familie Ten Cate

Jurriën ging voor de liefde naar Tunesië, maar zit er al 8 jaar in de cel voor een moord die hij ontkent

Smoorverliefd is Almeloër Jurriën ten Cate, als hij in augustus 2013 naar Tunesië vliegt. Hij gaat er trouwen met zijn grote liefde, die hij via internet heeft ontmoet. Maar vier maanden later begint de nachtmerrie die tot de dag van vandaag duurt. Zijn familie zoekt nu bewust de publiciteit.