Volledig scherm
Jos Brech tijdens zijn aanhouding in Spanje. © Spaanse politie

Jos Brech morgen uitgeleverd aan Nederland

Jos Brech, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, wordt morgen aan Nederland uitgeleverd. Dat bevestigen bronnen binnen de Spaanse politie. 

Volgens de bronnen zal Brech in de loop van de middag landen in Nederland. Onbekend is naar welk Nederlands vliegveld Brech wordt vervoerd.  Het Openbaar Ministerie in Nederland wil geen mededelingen doen over de datum van Brechs overlevering.

Eerder meldden Spaanse media nog dat Brech vandaag naar Nederland zou komen. Volgens hen zou hij vanmiddag om 15.00 uur in Barcelona op het vliegtuig worden gezet.

Geen contact

De 55-jarige Limburger zal op Nederlandse bodem opnieuw aangehouden worden. De recherche zal hem zo snel mogelijk willen verhoren, tot die tijd mag Brech waarschijnlijk geen contact met de buitenwereld hebben. 

Brech kwam in juni in beeld als hoofdverdachte in de zaak Nicky Verstappen, toen zijn dna volledig bleek te matchen met de sporen op de kleding van Nicky. De 11-jarige jongen verdween in de nacht van 9 op 10 augustus 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide in Zuid-Limburg. Nicky's lichaam werd de volgende avond in een sparrenbos vlakbij het kamp gevonden. 

Bekijk hieronder beelden van de aanhouding van Jos Brech in Spanje: