De politie deed zaterdag onderzoek op de kermis in Helden.
Volledig scherm
De politie deed zaterdag onderzoek op de kermis in Helden. © Stefan Koopmans

Jongetje dat uit rups viel, heeft hersenschudding

Het jongetje van vijf dat zaterdagavond op de kermis in het Limburgse dorp Helden uit een rupsattractie viel en daardoor gewond raakte, heeft het ziekenhuis verlaten. Hij heeft een hersenschudding.

Burgemeester Wilma Delissen van de gemeente Peel en Maas, waarvan Helden deel uitmaakt, zei dat tegen RTL Nieuws. ,,Iedereen is ontzettend opgelucht dat het zo is afgelopen. Nader onderzoek naar het ongeluk is in gang gezet.”

Wat er precies is gebeurd en hoe het kind uit de attractie kon vallen, is nog altijd onduidelijk. De kermis in Helden ging vandaag gewoon open. Alleen de rups blijft gesloten. Het onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) naar de oorzaak van het ongeluk zal nog minimaal enkele dagen in beslag nemen.

Zaterdagavond werd het jochie uit de rups geslingerd. Volgens de exploitant van de attractie was het kind tijdens de rit gaan staan. Daarbij verloor hij zijn evenwicht. Hij zou van de attractievloer naar beneden gegleden zijn en met zijn hoofd de stoep hebben geraakt. De kleuter werd met een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. 

De NVWA onderzoekt hoe het ongeluk exact heeft kunnen gebeuren en of de exploitant van de rups zich aan de voorschriften gehouden heeft. De eigenaar zei zaterdagavond dat zijn attractie onlangs nog gekeurd is.