Volledig scherm
Een Duitse Staander, niet de hond uit het artikel. © Lilly M/Wikipedia Commons

Jongetje (11) in gezicht gebeten door hond in Goirle

Een jongetje van 11 jaar is vanavond in zijn gezicht gebeten door een hond bij Sportvereniging VOAB in Goirle. Hij raakte daarbij gewond en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het dier beet het jongetje vermoedelijk terwijl het aangelijnd lag.

Hoe erg het jongetje gewond is geraakt, is niet bekend. Bij de voetbalvereniging was een toernooi gaande. De eigenaren van de hond hadden zich verzameld om op het veld op de foto te gaan, waarbij ze de hond even alleen lieten langs de lijn van het voetbalveld, zo meldt de organisator van het toernooi aan deze site. Op dat moment is het jongetje vermoedelijk met de hond gaan spelen, waarop hij in zijn gezicht is gebeten. Volgens de politie lag de hond aangelijnd en was er vermoedelijk even geen toezicht.

De gewonde jongen werd langs de lijn behandeld tot het hard ging regenen. Toen is hij naar de voetbalkantine gebracht om te schuilen. Daarna is hij in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Gehecht aan het gezicht

Een jeugdvoorzitter reisde met hem mee in de ambulance. ,,Hij is twee minuten geleden gehecht in zijn gezicht en het gaat nu iets beter met hem”, laat de organisator van het toernooi weten. ,,Hij was flink geschrokken, maar hij is bij kennis.”

De politie hoort getuigen om erachter te komen wat er precies is gebeurd. De hond, een bastaard Duitse Staander, is in beslag genomen. Uit het onderzoek moet blijken wat er uiteindelijk met de hond gaat gebeuren. ,,Mocht het zo zijn dat de hond eerder agressief gedrag heeft vertoond, dan kan de burgemeester beslissen of hij gemuilkorfd of zelfs afgemaakt moet worden”, laat een woordvoerder van de politie weten.

Er is niemand aangehouden. 

 1. Doodsbedreigingen na bakfietsdrama: Doneerfonds kapt ermee

  Doodsbe­drei­gin­gen na bakfiets­dra­ma: Doneer­fonds kapt ermee

  De eigenaar van Doneerfonds.nl is de afgelopen week overladen met doodsbedreigingen vanwege een valse inzamelingsactie die een paar dagen op zijn website heeft gestaan. Onbekenden dreigden ondernemer Patrick Ho uit Rotterdam iets aan te doen en vertelden hem dat ze zijn pand ‘wel even kwamen verbouwen’. De beheerder is er klaar mee en trekt per direct de stekker uit de site. Overmorgen heeft hij een afspraak bij de politie.
 2. Nederlandse onderzoeker: Als Boeing naar ons had geluisterd, was het anders gegaan
  PREMIUM
  Crash Turkish Airlines

  Nederland­se onderzoe­ker: Als Boeing naar ons had geluisterd, was het anders gegaan

  De Nederlandse hoogleraar Sidney Dekker deed onderzoek naar de ramp met het toestel van Turkish Airlines in 2009. Hij stelde vast dat vliegtuigbouwer Boeing medeschuldig was aan het neerstorten van het toestel, dat negen mensen het leven kostte. Onder Amerikaanse druk verdween die conclusie grotendeels uit het eindrapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. ,,Van mijn werk is één onschuldige pagina overgebleven.”
 3. Vader Ruinerwold door gezondheidsproblemen niet in rechtbank, zaak vandaag verder

  Vader Ruinerwold door gezond­heids­pro­ble­men niet in rechtbank, zaak vandaag verder

  Bij de rechtbank in Assen vindt vandaag een eerste inleidende zitting plaats tegen Gerrit-Jan van D. en Joseph B., de verdachten in de geruchtmakende zaak rond het gezin in Ruinerwold. Van D. (67) zou zes van zijn kinderen jarenlang van hun vrijheid hebben beroofd en elk contact met de buitenwereld hebben verboden. In oktober kwam het op het oog bizarre bestaan van het geïsoleerd levende gezin aan het licht. De zaak haalde volop de internationale pers.