Volledig scherm
2015-01-22 12:54:29 GRONINGEN ILLUSTRATIE - Een politieagent in een operationeel uniform op straat. Politie, logo, surveilleren, patrouille. ANP XTRA KOEN VAN WEEL © anp

Jongeren slaan horecabeveiliger ziekenhuis in

Een horecabeveiliger in het Noord-Hollandse Castricum is afgelopen nacht in het ziekenhuis beland na te zijn mishandeld door een groepje jongeren. De man werd tegen zijn hoofd geslagen en viel op de grond. Vier verdachten zijn opgepakt.

Het gaat om jongens in de leeftijd van 16 tot 20 jaar uit Alkmaar, meldt de politie. Het incident vond omstreeks 03.00 uur plaats op de Stationsweg in Castricum. De horecabeveiliger meende te zien dat één van de jongens een trap tegen een geparkeerde auto gaf. Hij belette het groepje weg te gaan in afwachting van de komst van de politie en werd vervolgens mishandeld. 

De beveiliger werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling van zijn verwondingen. De jongens werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

  1. Amazon is om, maar Bol.com weigert kindernaziboek te verwijderen: ‘Ze moeten zich doodschamen’

    Amazon is om, maar Bol.com weigert kindernazi­boek te verwijde­ren: ‘Ze moeten zich doodscha­men’

    Amazon stopt per direct met de verkoop van het zeer omstreden kinderboek van de ter dood veroordeelde antisemiet Julius Streicher. De Amerikaanse webwinkelreus werd de afgelopen dagen overstelpt met woeste reacties uit de joodse gemeenschap en zegt daarnaar te hebben geluisterd. Het Nederlandse Bol.com denkt er niet aan het boek te verwijderen, tot verbazing van experts. ,, Ik kots er letterlijk van. Misschien moeten we maar aangifte doen.”