Jenny Douwes, boegbeeld van de blokkeerfriezen, komt aan bij het gerechtshof voor het begin van het hoger beroep tegen de straffen die de rechtbank in Leeuwarden hen vorig jaar oplegde. De groep hield op 18 november 2017 op de A7 drie bussen met anti-Zwarte Piet-demonstranten tegen die onderweg waren naar de naar de landelijke sinterklaasintocht in Dokkum.
Volledig scherm
Jenny Douwes, boegbeeld van de blokkeerfriezen, komt aan bij het gerechtshof voor het begin van het hoger beroep tegen de straffen die de rechtbank in Leeuwarden hen vorig jaar oplegde. De groep hield op 18 november 2017 op de A7 drie bussen met anti-Zwarte Piet-demonstranten tegen die onderweg waren naar de naar de landelijke sinterklaasintocht in Dokkum. © ANP

Jenny Douwes in hoger beroep blokkeerfriezen: ‘Ik heb niks strafbaars gedaan’

UpdateJenny Douwes blijft er in hoger beroep bij dat ze geen leidende rol had bij de A7-blokkade op de dag van de landelijke sinterklaasintocht in Dokkum in 2017. Zij wil daarom vrijgesproken worden. ,,Ik heb niks gedaan dat strafbaar is”, zei ze vanochtend tegen het gerechtshof in Leeuwarden.