Volledig scherm
De politie maakt jacht op deze man die ervan wordt verdacht een molotovcocktail tegen de gevel van het bureau Eindhoven te hebben gegooid. © Politie Eindhoven

Jacht op verdachte die molotovcocktail op politiebureau gooide: ‘Harde knal en meteen vlammen’

De politie is op zoek naar een man die ervan verdacht wordt vanmorgen om zes uur 's ochtends een molotovcocktail te hebben gegooid op het politiebureau in Eindhoven. Agenten werden opgeschrikt door een harde knal buiten en zagen de vlammen van achter de balie.

De molotovcocktail, een fles gevuld met een brandbare vloeistof, werd daarbij tegen de gevel van het bureau aan de Mathildelaan in Eindhoven gegooid. ,,Er waren meteen vlammen’’, vertelt de woordvoerder van de politie. 

Agenten van het bureau kwamen meteen in actie om het vuur snel te blussen. Inmiddels heeft de politie beelden vrijgegeven van een mogelijke verdachte. ,,Er is een foto vrijgegeven van de mogelijk brandstichter. Help ons hem op te sporen!’’ zo roept de politie Oost-Brabant mensen op om mee te helpen zoeken. ,,Wij zijn op zoek naar hem, wie herkent hem??’’

Quote

Help ons hem op te sporen!

Politie Oost-Brabant

Het gaat om een blanke man van middelbare leeftijd met een slank postuur. Hij droeg een donkerbruine/grijs gewatteerde jas met een capuchon en bontkraag en een donkerkleurige muts. De politie Oost-Brabant roept mensen op om te helpen zoeken naar de man die verdacht wordt van de brandstichting op het politiebureau Eindhoven.

Herenfiets

De man is na het gooien van de brandbom weggereden op een donkerkleurige herenfiets in de richting van het overdekte winkelcentrum ‘de Piazza’ dat ook in de Eindhovense binnenstad ligt. De herenfiets heeft een dubbele stang en aan de voorkant een fietsrekje. Opvallend aan de fiets is dat er aan de achterzijde geen bagagedrager zit, maar alleen een spatbord.

De politie roept mensen die de man herkennen op om de politie te bellen via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem op 0800-7000.

Recherche 

De technische recherche heeft de locatie uitgebreid onderzocht. Rond vier uur ‘s middags was het onderzoek aan het politiebureau afgerond en konden mensen weer via de hoofdingang het bureau betreden. De schade aan de ingang bleef beperkt tot lichte schade, vanwege het snelle blussen. 

Volledig scherm
Vanmorgen rond zes uur werd molotovcocktail tegen de hoofdingang van het politiebureau gegooid. De hoofdingang was daarna uren afgezet voor onderzoek. © Bert Jansen