Volledig scherm
PREMIUM
De arrestatie van een van de verdachten van de berovingen van maandag in Deurne. © Bert Jansen

Jacht op rondreizende Oost-Europese roversbendes geopend

Ze bestelen oudjes of lopen met tassen vol gestolen spullen de Nederlandse winkels uit. Opsporingsdiensten krijgen maar moeilijk grip op de rondreizende roversbendes uit het buitenland.

Quote

Ze werken één voor één de winkels van een lijst af, vaak voor een specifiek product

Ruud Edelbroek, Politie

Je hebt pas door dat ze er zijn geweest als ze er al niet meer zijn. Meestal zie je ze zelfs helemaal niet. Ze jatten auto’s op bestelling, zijn eigenhandig verantwoordelijk voor inbraakgolven, roven winkels compleet leeg of gaan er op een terrasje vandoor met alle telefoons. Ze komen namelijk met maar één doel de grens over gereden: Nederlanders zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld afhandig maken. Deze week hadden ze het op pinnende bejaarden in Milheeze en Deurne gemunt. En in mei kondigde het Openbaar Ministerie nog aan, in hoger beroep te gaan tegen de straffen die diverse leden van een Macedonische familie hadden gekregen van de Middelburgse rechtbank. De familie die vorig jaar zeker 160 inbraken in auto's en campers pleegde, moet volgens Justitie als ‘criminele organisatie’ worden veroordeeld. Wat zijn dit voor Oost-Europese roversbendes?

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. René V. die vanuit auto vier vrouwen stak werd opgepakt door eerder incident met ‘pijpbeweging’

    René V. die vanuit auto vier vrouwen stak werd opgepakt door eerder incident met ‘pijpbewe­ging’

    De 24-jarige René V., die ervan wordt verdacht vanuit zijn auto vier vrouwen te hebben gestoken, kon worden opgespoord doordat een slachtoffer van een eerder incident in Schagen het kenteken van zijn auto had genoteerd. Dit bleek vandaag bij het begin van zijn strafzaak. V. zegt zich zeer weinig meer van alles te herinneren, mede doordat hij tijdens de verschillende steekpartijen vaak onder invloed was van drugs.