Volledig scherm
PREMIUM
© Nynke de Jong. © Joost Hoving

Ineens bevond ik me in het epicentrum van coronaland

columnNynke de Jong schrijft meerdere keren per week over wat haar bezighoudt.

Noord-Brabant lijkt de brandhaard van het coronavirus in Nederland te zijn, en dus kregen zieke Brabanders de opdracht om, in geval van snot en lamlendigheid, binnen te blijven. Wij hadden al kaartjes voor een concert van Gerard van Maasakkers in Veghel, en dus bevond ik me ineens in het mogelijke epicentrum van coronaland: het concert van een 70-jarige Brabantse troubadour. Het publiek bestond voor 95 procent uit 50-plussers. Een paar stoelen waren leeg; Brabantse senioren die wisten dat hun gehoest de rest van de zaal totaal paranoia zou maken.

We deden er allemaal wat lacherig over.
Gerard snoot tussen twee nummers door zijn neus. Frank Cools, zijn vriend en muzikant, bleek ook wat grieperig.

Wij lachen. ,,Als we met zijn allen veertien dagen in quarantaine moeten, zal dat best uit te houden zijn’’, zei Gerard. Als we de bitterballen maar onderling verdeelden.

  1. Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Kasteelpark Born in Limburg is een reddingsoperatie begonnen. Zonder acute financiële steun stevent het dierenpark, dat al sinds maart noodgedwongen gesloten is als gevolg van de coronacrisis, rechtstreeks af op een faillissement. Meest opvallende actie is de uitgifte van ‘adoptie-aandelen’ waarmee mensen een of meer dieren in het park - van kwartels tot kamelen - een jaar lang kunnen adopteren.
  2. ‘Snelle pc zonder coronavirus’: Marktplaats grijpt in bij ‘smakeloze’ advertenties

    ‘Snelle pc zonder coronavi­rus’: Markt­plaats grijpt in bij ‘smakeloze’ adverten­ties

    Marktplaats heeft de handen vol aan particuliere verkopers en bedrijven die de naam van het coronavirus misbruiken om meer aandacht te krijgen voor hun advertenties. Op de koop-en verkoopsite wemelt het van de advertenties waarin volgens Marktplaats op een ‘smakeloze manier’ een link wordt gelegd met het coronavirus. ,,Wij gaan hier met onze experts kritisch naar kijken”, meldt een woordvoerder aan deze nieuwssite.