Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Inbreker verstopt zich op toilet terwijl bewoners thuis zijn

Een inbreker dacht afgelopen weekend de politie te slim af te zijn door zich op een heel kleine plek te verstoppen. Maar de politie van Leeuwarden vond hem alsnog en rekende hem in. Hij had zich verstopt op het toilet.

Een oplettende burger belde de politie en zei dat er werd ingebroken aan de Rozemastate in Leeuwarden. De beller kon volgens de politie ,,een prima beschrijving” geven van een van de verdachten. Eenmaal ter plekke vatte de politie die 23-jarige Leeuwarder makkelijk in de kraag. Hij stond op de uitkijk, wat betekende dat hij waarschijnlijk niet alleen was.

De tweede verdachte had zich verstopt op een bijzondere plek. De politie doorzocht het huis van de bejaarde bewoners die de inbrekers op de korrel hadden. Eenmaal binnen trof de politie de tweede verdachte aan op het toilet. De 31-jarige verdachte uit Franeker viel op doordat de toiletdeur op slot zat.

Sieraden op zak

De bejaarde bewoners waren thuis en hadden niet door dat inbrekers hun huis waren binnengeslopen. De tweede verdachte had bij zijn aanhouding een paar sieraden op zak die van de bejaarde bewoners zijn. De verdachte kon makkelijk binnenkomen door een raam los te wrikken, aldus de politie. Beide mannen zitten vast.

  1. Luuk Ikink en Simone Wijnands over Badr vs. Rico en het C&A-paard verdwijnt

    Luuk Ikink en Simone Wijnands over Badr vs. Rico en het C&A-paard verdwijnt

    Samen met zijn vrouw Simone Wijnands maakt presentator Luuk Ikink elke werkdag de OchtendPod: dé podcast voor wie graag opstaat met het laatste nieuws. Luuk en Simone bespreken aan hun ontbijttafel in 20 minuten het nieuws van de dag. Ze gaan in discussie over verschillende onderwerpen met een focus op (regionaal) nieuws, sport en entertainment. OchtendPod verschijnt elke werkdag om 06.00 uur ’s ochtends en is hieronder te beluisteren of via Spotify, Google Podcasts of iTunes.