Volledig scherm
Foto ter illustratie. © © bomberscatalunya

In ravijn gevallen jongen is 14-jarige scholier Dordrecht

De Nederlandse jongen die donderdag omkwam toen hij in een ravijn viel in Spanje is een 14-jarige scholier uit Dordrecht. Zijn school wil ondanks de zomervakantie op korte termijn een bijeenkomst organiseren om leerlingen de gelegenheid te geven elkaar te troosten en om vragen te beantwoorden.

Quote

Dit is een drama van de hoogste orde

Hans Dekker, Rector

Dat bevestigt rector Hans Dekker van het Johan de Witt Gymnasium in Dordrecht. De jongen werd vrijdag gevonden in een ravijn vlakbij de plaats Espot, tegen de grens met Frankrijk. Hij was eerder als vermist opgegeven door zijn ouders, die op camping La Mola staan. De politie gaat uit van een ongeluk.

Het gaat om de 14-jarige Arend. ,,Dit is een drama van de hoogste orde. Om op deze manier je oudste kind te moeten verliezen’’, aldus rector Dekker. ,,We weten niet eens goed hoe we troost moeten organiseren, maar willen de leerlingen de kans bieden om elkaar te zien en te troosten. Het duurt nog enkele dagen voor de jongen terug is in Nederland. Daar wachten we uit piëteit op. Er zullen veel vragen leven en we willen de leerlingen de gelegenheid geven om die te stellen.’’

Volgens de rector is nog niet precies duidelijk wanneer de bijeenkomst zal worden gehouden. Op de website van de school zal er melding van worden gemaakt als er een datum bekend is. De bijeenkomst zal in overleg met de familie van de jongen plaatsvinden.

De overleden jongen komt morgen of overmorgen naar Nederland. Zijn familie is nu nog in het buitenland.

  1. YouTubers Ties en Govert bijna voor de rechter: Amerikanen nemen zaak ‘bloedserieus’

    YouTubers Ties en Govert bijna voor de rechter: Amerikanen nemen zaak ‘bloedseri­eus’

    YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze de militaire basis Area 51 betraden, staan vandaag voor de rechter. Ze zijn aangeklaagd wegens het bewust binnentreden van verboden terrein in overleg met anderen, een daad van grote burgerlijke ongehoorzaamheid. Zelf doen ze het af als een onschuldige aangelegenheid, maar de Amerikanen nemen de zaak bloedserieus.