Volledig scherm
PREMIUM
Nichtjes van Luchtbuks Ria treden in haar voetsporen. Vlnr Janne, Noor en Machteld Zoontjes © Pix4Profs / Jules van Iperen

In het voetspoor van tante: nichtjes van Luchtbuks Ria (99) kunnen ook schieten

Luchtbuks Ria (99) is ziek. Haar nichtjes Machteld, Noor en Janne zijn bij de schiettent en kijken of ze hun tante kunnen waarnemen.

Het is half zeven bij de schietsalon. Noor legt aan, haalt de trekker over en... mist. Het kogeltje raakt de roos net niet. Achter haar klinkt de stem van haar neef Barend: Hé Noor, achter je. Er is iemand van het balkon gevallen.” Het is lachen geblazen als Machteld, (25), Noor (26) en Janne (23) hun geweren laden bij de schiettent van Edwin de Haan op de Tilburgse kermis.

  1. Nieuws over coronavirus en lerarenstaking in de Ochtend Show to go

    Nieuws over coronavi­rus en lerarensta­king in de Ochtend Show to go

    Het is de week van de lerarenstakingen. Komende donderdag en vrijdag leggen leraren door heel het land het werk neer, om te staken voor beter loon en een betere cao. Kim van Strien, zelf lerares Frans op een middelbare school en hoofdbestuurder van de Algemene Onderwijsbond, vindt ook dat er iets moet veranderen. Ze is daarom te gast in de Ochtend Show om te praten over het aanhoudende probleem waar veel leraren mee te maken hebben.
  2. Passagier wil meer beelden van tramaanslag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Passagier wil meer beelden van tramaan­slag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Een van de inzittenden van de Utrechtse tram waarin vorig jaar een aanslag werd gepleegd, eist inzage in meer camerabeelden van het moment van de aanslag. Hij is ervan overtuigd dat Gökmen Tanis ook op hem heeft geschoten en wil de beelden daarvan zien. Volgens het Openbaar Ministerie zijn alle beelden met de passagier al bekeken en is daarop niet te zien dat Tanis op hem schiet. Toch gaan OM en de passagier nog een keer in overleg, zo was de uitkomst van een kort geding vanmiddag.