Volledig scherm
De man werd bij zijn arrestatie bij het station van Sittard -eind april- door de politie in zijn arm geschoten. © Google Streetview

In arm geschoten terrorismeverdachte blijkt onschuldig

De 21-jarige man uit Sittard die vorige maand werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij terrorisme, blijkt onschuldig. Volgens het OM is er sprake van een persoonsverwisseling.

De strafzaak tegen hem is geseponeerd, meldt het Landelijk Parket vandaag. ,,Deze beslissing is ook via de advocaat van de man aan hem bekend gemaakt.”

Volgens het OM werd de man aangezien voor een andere man. Deze 33-jarige man uit Sittard werd een paar dagen later alsnog aangehouden. De 21-jarige werd enkele dagen na zijn aanhouding vrijgelaten, maar bleef aanvankelijk wel verdachte.

Bij zijn arrestatie bij het station van Sittard -eind april- werd de man door de politie in zijn arm geschoten. Naar dat schietincident doet de politie onderzoek.

Heerlen

De politie pakte dezelfde dag ook een 37-jarige Heerlenaar op in zijn woning. Dat gebeurde naar aanleiding van informatie van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD). Hij werd ervan verdacht dat hij op zoek was naar vuurwapens en het jihadistische gedachtegoed zou aanhangen. In zijn woning werden onder meer combat- en veiligheidsvesten gevonden.

  1. Verkrachting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Verkrach­ting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Het OM overweegt de verkrachtingszaak waarin Gökmen Tanis verdachte is samen te voegen en gelijktijdig te behandelen met de behandeling van de tramaanslag. Dat zegt het OM in reactie op vragen van deze nieuwssite. ,,Een beslissing daarover is nog niet genomen,” aldus het OM. Tanis moet op 1 juli voor het eerst voor de rechter komen vanwege de aanslag op de tram. Twee weken later is de verkrachtingszaak gepland.