Volledig scherm
PREMIUM
Nynke de Jong. © Joost Hoving

Ik bén niet eens Groninger, maar zelfs ík voelde me aangesproken

columnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Het Nieuwsforum van Langs de Lijn en Omstreken op Radio 1 is een heel fijn programma. Soms mag ik ook aanschuiven, en dat doe ik met veel plezier, omdat er altijd interessante gesprekken worden gevoerd.

Afgelopen vrijdag ging het over de aardbevingen in Groningen. Een ontluisterende discussie tussen drie gasten. In een paar minuten tijd hoorde je alle argwaan van de Groningers bevestigd worden. Die Groningers waren lijdzaam. De overheid kon ze toch helpen verhuizen? De aardbevingen zijn een natuurverschijnsel. Vroeger verhuisde men ook als het water te hoog kwam te staan, zo zei historicus PG Kroeger. ‘Shit happens’, vond ex-politicus Ton Elias. Het kan toch niet zo zijn dat al die mensen daar nog vijftig jaar blijven zitten? Alleen politicologe Kirsten Verdel gaf tegengas.

  1. Verkrachting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Verkrach­ting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Het OM overweegt de verkrachtingszaak waarin Gökmen Tanis verdachte is samen te voegen en gelijktijdig te behandelen met de behandeling van de tramaanslag. Dat zegt het OM in reactie op vragen van deze nieuwssite. ,,Een beslissing daarover is nog niet genomen,” aldus het OM. Tanis moet op 1 juli voor het eerst voor de rechter komen vanwege de aanslag op de tram. Twee weken later is de verkrachtingszaak gepland.