Marli Huijer (66) is hoogleraar Publieksfilosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en voormalig arts. Ze was ook Denker des Vaderlands.
Volledig scherm
PREMIUM
Marli Huijer (66) is hoogleraar Publieksfilosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en voormalig arts. Ze was ook Denker des Vaderlands. © Dingena Mol

Hoe houd je besmettingen laag? Door mensen zélf te laten nadenken, vindt deze filosoof

De overheid heeft de samenleving veel te weinig betrokken bij de corona-aanpak. Dat moet anders, vindt Marli Huijer (66), hoogleraar publieksfilosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en voormalig arts en Denker des Vaderlands. ,,De regering roept op om je verantwoordelijkheid te nemen, maar dat houdt simpelweg in dat je moet doen wat de overheid van je vraagt. Zelf nadenken wordt ontmoedigd.”

  1. Rechtszaak tegen beruchte sekteleider begint: Robert B. verdacht van 132 keer seksueel misbruik

    Rechtszaak tegen beruchte sektelei­der begint: Robert B. verdacht van 132 keer seksueel misbruik

    Robert B., de beruchte sekteleider van de omstreden Orde der Transformanten, wordt vervolgd voor 132 keer seksueel misbruik van één en dezelfde persoon: de nu 26-jarige Emma. Dat blijkt uit de aanklacht van het Openbaar Ministerie in het Duitse Kleef waar de zaak komende vrijdag begint. Emma zat met haar moeder al vanaf haar tiende jaar bij de sekte, maar ontvluchtte de Orde die tegenwoordig in het Duitse Goch zit.