Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Hoe bescherm je je kinderen tegen zulke grote, ongrijpbare gevaren?

ColumnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Als tiener mocht ik na het stappen nooit alleen naar huis fietsen. De weg tussen Sneek en ons dorp was donker. Mijn moeder haalde me altijd met de auto op, en elke keer wanneer ik tóch zelf naar huis wilde fietsen en mijn ouders probeerde over te halen met argumenten als ‘Maayke mag wel alleen naar huis fietsen’ en ‘er zitten hier heus geen enge mannen in de bosjes’, hoefde mijn moeder alleen maar ‘Marianne Vaatstra’ te zeggen, en ik wist dat ik wederom de discussie had verloren.

 1. Ben je als ‘exportbrabo’ nog wel welkom onder de rivieren?
  PREMIUM
  Carnaval 2020

  Ben je als ‘exportbra­bo’ nog wel welkom onder de rivieren?

  De een vindt het fantastisch, de ander verschrikkelijk: carnaval. Veel Brabanders en Limburgers die naar boven de rivieren ‘geëmigreerd’ zijn, blijven het toch elk jaar vieren. Zo ook verslaggevers Loudi Langelaan (25) en Bonne Kerstens (30). Ze wonen al jaren in Amsterdam, maar blijven in hun hart ‘twee meisjes uit het zuiden’. Hoe is het om elk jaar weer terug te gaan? Horen ze er nog wel bij?
 2. Verdachte van bioscoopmoorden dacht dat zijn slachtoffers zijn dochtertje hadden vermoord

  Verdachte van bioscoop­moor­den dacht dat zijn slachtof­fers zijn dochtertje hadden vermoord

  Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen, dacht dat de twee schoonmakers die hij doodstak lid waren van elitetroepen die zijn dochter om het leven hadden gebracht. Dat bleek tijdens een zitting over de omgangsregeling over zijn dochtertje, die 7 februari diende in de rechtbank in Groningen, vóór de eerste strafzaak over de moorden. De uitspraak is door de rechtbank gepubliceerd.