Daphne van Velzen kijkt mee als ic-arts Diederik Gommers met zijn collega's van tien andere ziekenhuizen bespreekt wie bedden te weinig heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Daphne van Velzen kijkt mee als ic-arts Diederik Gommers met zijn collega's van tien andere ziekenhuizen bespreekt wie bedden te weinig heeft. © Jan de Groen

Hier wordt de puzzel van volle ic's gelegd: opnieuw hulp nodig van buiten regio

De jas is net uit als kort na acht uur de eerste telefoon rinkelt op de mini-meldkamer voor de coronazorg in de regio van Rotterdam tot Terneuzen. Het is een roep om hulp van een regionaal ziekenhuis dat aan het begin van de dag al overvol is. We kijken mee tijdens het ochtendoverleg in het zenuwcentrum waar de beschikbare ic-bedden worden verdeeld. En het is duidelijk: opnieuw ligt een spannende dag in het verschiet.

  1. VS viert voor het eerst einde slavernij als nationale feestdag, ook in Nederland kleine stappen gezet

    VS viert voor het eerst einde slavernij als nationale feestdag, ook in Nederland kleine stappen gezet

    Juneteenth was gisteren voor de eerste keer in de Verenigde Staten een nationale feestdag. Er wordt gevierd dat op 19 juni 1865 tot slavernij gedwongen Afro-Amerikanen in Texas te horen kregen dat ze vrij waren. Voor veel witte Amerikanen was dit een onbekende viering, totdat de Amerikaanse president Joe Biden woensdag een wetsvoorstel tekende om van Juneteenth een nationale feestdag te maken.