Volledig scherm
PREMIUM
Op veel scholen hebben leerlingen een laptop nodig © Koen Verheijden

Help! Waar zijn de geldpotjes voor een laptop?

Ouders kunnen niet altijd honderden euro’s neertellen voor een laptop die hun kind op de middelbare school nodig heeft. Waar kunnen ze dan aankloppen? Uit onderzoek blijkt dat er grote verschillen zijn in de financiële steun die scholieren krijgen.

Nu het zuiden volgende week weer naar school gaat, moeten leerlingen zorgen dat ze alle benodigdheden op tijd in huis hebben. Schriften, kaftpapier, pennen en… een laptop. Veel middelbare scholen betalen de digitale middelen niet voor hun leerlingen en vragen ouders er eentje aan te schaffen. Maar lang niet iedereen kan honderden euro’s missen.

 1. Bruiloftschutter had ‘wapen gered uit handen van heethoofd’ en verwondde er drie mensen mee: OM eist 18 jaar cel

  Bruiloft­schut­ter had ‘wapen gered uit handen van heethoofd’ en verwondde er drie mensen mee: OM eist 18 jaar cel

  Tugay G. dacht naar eigen zeggen een goede daad te verrichten toen hij op een bruiloft een pistool in handen kreeg van ‘een heethoofd’. Dan zou er tenminste niet mee geschoten worden. Maar even later haalde hij zelf drie keer de trekker over te midden van allerlei gasten. Het Openbaar Ministerie eist 18 jaar cel tegen de man die vorig jaar drie mensen verwondde bij een schietincident in Beckum Palace.
 2. Ad (79) kan geen kant op in door coronavirus getroffen hotel op Tenerife: ‘Thuisfront is in paniek’
  PREMIUM
  Video

  Ad (79) kan geen kant op in door coronavi­rus getroffen hotel op Tenerife: ‘Thuisfront is in paniek’

  Een heerlijke zonnige vakantie op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife is vanochtend voor Ad Elissen (79) en zijn tien jaar jongere echtgenote uitgelopen op een deceptie. Het Bredase echtpaar moet maximaal veertien dagen in quarantaine in hun hotel omdat bij een 69-jarige Italiaanse gast het coronavirus is vastgesteld. ,,We hadden het hier hartstikke leuk, tot die brief onder onze deur werd geschoven.”