Volledig scherm
PREMIUM
Ajacieden door het dolle heen na de winst. © AFP

Heel Holland geniet van Ajax, zelfs bij aartsrivalen klinkt bewondering voor ‘die griezelclub’

Gejuich in steden waar de Ajax-haat groot is. Complimenten op sociale media, vreugde in appgroepen. Is heel het land plots voor de Amsterdammers? Aartsrivalen aan het woord: ,,Ik hoopte op een heel groot pak slaag, maar fucking hell: wat een niveau!’’ 

Hij zat er helemaal klaar voor, thuis op de bank. Ras-Hagenees en ADO Den Haag-fan John van Zweden had wel zin in om te zien hoe Ajax zou afgaan in Turijn. De Europese zegetocht had nu wel lang genoeg geduurd. Verlies voor Ajax is voor een aanhanger van een van de rivalen soms net zo lekker als zelf winnen. Een kwestie van voetbal-leedvermaak: ,,Ik hoopte op een heel groot pak slaag, dat ze met 6-1 naar huis gespeeld zouden worden ofzo. Maar dan ga je kijken, en fucking hell: wat een niveau! Ik mag het niet zeggen natuurlijk, maar wat heb ik zitten genieten gisteravond. Die jonge gassies spelen zo vrij, geen poespas, zitten niet onder de tatoeages. Zo’n De Ligt die de Italianen naar huis kopt, daar krijg je kippenvel van.”

  1. Na de boeren nu de bouwvakkers: 'Acties tegen stikstofbeleid op Malieveld’
    PREMIUM

    Na de boeren nu de bouwvak­kers: 'Acties tegen stikstofbe­leid op Malieveld’

    In navolging van de boeren bereidt nu ook de bouwsector grootschalige acties voor om tegen het stikstofbeleid van de regering te protesteren. Vanuit onder meer Staphorst is de stichting Grond in Verzet in oprichting, en binnen een etmaal schaarden zo’n vijfduizend bedrijven, bouwvakkers en aannemers zich achter de actiegroep. Een datum voor een landelijk protest, wellicht op het Malieveld, is al gekozen: 30 oktober.