Volledig scherm
Hanneke Janzen. © Hanneke Janzen

Hanneke (55) wil een man met kerst, tweet gaat viral

Hanneke Janzen uit Amersfoort stond zaterdagmorgen in de keuken toen ze bedacht wat ze volgende maand met kerst zou willen doen. Het antwoord: met een leuke man aan de kerstdis. ,,Spontaan liep ik naar mijn iPad en tikte een paar regels.” Haar tweet gaat nu hartstikke viral.

Nee, Hanneke Janzen is niet eenzaam en ook geen verstokte vrijgezel. ,,Ik leef een heerlijk leven, heb hartstikke leuke kinderen, een goed lopend co-ouderschap met mijn ex en heb een prima draaiend bedrijf.” Alleen is een leuke man met kerst ook wel weer eens fijn, zegt de Amersfoortse. ,,Naar je familie kun je immers ook op tweede kerstdag of met oud en nieuw.”

En dus tikte ze: Ik (55) zoek een vlotte en interessante vrijgezelle man om samen het kerstdiner voor eerste kerstdag mee te maken en op te eten.”

De rest van haar impulsieve actie is geschiedenis. Hanneke legt haar iPad weg en pakt de trein om naar een afspraak met vrienden te gaan. Als ze later Twitter checkt, ziet ze tientallen reacties. Haar bericht is viral gegaan. Begin deze avond is Hanneke's tweet al bijna 800 maal geliket, 520 maal geretweet en heeft ze 120 reacties binnen. 

Commentaar

,,Het is ongelooflijk, ik lach me helemaal rot”, reageert Janzen, die normaal met circa 350 volgers een rustig Twitterbestaan leidt. De vraag is uiteraard of zich al vlotte en interessante vrijgezelle mannen bij haar hebben gemeld. Het antwoord luidt voorlopig ‘nee’.  ,,Wat me opvalt is dat best veel mensen commentaar hebben op mijn tweet en me af lopen te zeiken. Of ze zeggen getrouwd te zijn, verwijzen naar hun vader of zeggen misschien nog iemand te kennen.”

Het valt Janzen enigszins tegen, bekent ze. ,,Waar zijn die proactieve mannen gebleven? Ik bedoel: ik ben behoorlijk zichtbaar online, er is van alles over me te vinden. Zoek die info op en stuur me een leuk bericht, denk ik dan.” Toch zijn er ook genoeg leuke reacties, die ze enorm waardeert: ,,Ik vind deze oproep enorm stoer”, reageert ene Mo. ,,Ik hoop dat Hanneke iemand vindt.” Mark van Haperen zegt dat hij zelf ook al enige tijd met het idee speelt ,,maar niet het lef heeft om zo'n oproep te plaatsen. Hoop voor je dat je een leuke kerstdag tegemoet gaat.”

Hoe ze zichzelf omschrijft? ,,Dat vind ik lastig, je vervalt zo snel in platitudes. Maar ik ben spontaan en ben altijd in voor een goed gesprek. Verder hoef je me niet op een wereldreis mee te nemen.” Wat ze zoekt? ,,Een man met een mening die de lichtheid en ernst van dingen kan inzien. En geen man met een motor, cabriolet of een boot.”

Niet op Twitter

Die mannen boden zich tot nu toe niet met bosjes aan. Eerder probeerde Janzen diverse internetdatingsites uit. ,,Dat beviel toch niet zo goed. Dan staat er in het profiel ‘aardige, attente man’ maar sturen ze zelden wat terug.” Het feit dat ze een goedlopend bedrijf in communicatietraining en coaching heeft, helpt niet mee. ,,Dat lijkt mannen vaak af te schrikken.”

De kans lijkt echter aanzienlijk dat Hanneke Janzens spontane tweet de nodige berichtjes oplevert, het olievlekeffect is nog lang niet uitgewerkt. Ondertussen weten haar familie en vrienden nog van niets. ,,Die zitten niet op Twitter. Ik ga straks echter wel even wat in de familie-appgroep zetten. Daar is dit te leuk voor.”