Volledig scherm
‘t Bonte Paard in Laren is een populair en typisch Goois eetcafé dat 's zomers veel toeristen trekt die BN’ers komen kijken. © Google Street View

Grote vechtpartij in Laren: politie schiet belager neer

UpdateDe politie heeft vanavond een man neergeschoten in het centrum van Laren. Dat gebeurde toen agenten wilden ingrijpen bij een grote vechtpartij, maar enkele raddraaiers hen belaagden. De neergeschoten persoon en een andere verdachte zijn gearresteerd. Een agent raakte gewond.

De ordehandhaver werd met letsel opgenomen in het ziekenhuis. Ook de gewonde verdachte moest in het ziekenhuis behandeld worden, meldde de politie Gooi en Vechtstreek omstreeks 22.30 uur. In Laren is de situatie volgens haar weer rustig. “Er vindt nog wel onderzoek plaats. Zoals gebruikelijk in dit soort gevallen doet de Rijksrecherche onafhankelijk onderzoek naar de toedracht van het schieten’’, meldt ze op Twitter.  

Volgens het politiekorps rukten patrouilleteams omstreeks 20.50 uur uit voor een melding over een grote vechtpartij bij een café aan de Naarderstraat in Laren. Toen agenten tussenbeide wilden komen, werden ze belaagd door meerdere personen die hen bekogelden met glazen. Een van de ordehandhavers raakte daarbij gewond. In het tumult schoot een collega een van de belagers neer.

Getuigen melden op twitter dat het incident plaatsvond bij café  ‘T Bonte paard. Hulpdiensten rukten massaal uit en ook een traumahelikopter steeg op maar die keerde onverrichter zake weer terug naar de standplaats.

  1. Nieuws over coronavirus en lerarenstaking in de Ochtend Show to go

    Nieuws over coronavi­rus en lerarensta­king in de Ochtend Show to go

    Het is de week van de lerarenstakingen. Komende donderdag en vrijdag leggen leraren door heel het land het werk neer, om te staken voor beter loon en een betere cao. Kim van Strien, zelf lerares Frans op een middelbare school en hoofdbestuurder van de Algemene Onderwijsbond, vindt ook dat er iets moet veranderen. Ze is daarom te gast in de Ochtend Show om te praten over het aanhoudende probleem waar veel leraren mee te maken hebben.