Grote brand in Tilburgs woonzorgcentrum: drie gewonden naar het ziekenhuis

In woonzorgcentrum Reyshoeve in de Reeshof in Tilburg is vanmiddag iets na 12 uur brand uitgebroken. De vlammen sloegen uit een woning op de bovenste verdieping aan de achterzijde van het complex. De brand is onder controle. Drie mensen raakten gewond.

Brand in woonzorgcentrum Tilburg.
Volledig scherm
Brand in woonzorgcentrum Tilburg. © De Kort Media/Toby de Kort

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt naar het verzorgingshuis aan de Gendringenlaan. Er kwamen in elk geval twee traumahelikopters en zeker vier ambulances ter plaatse. Drie personen raakten gewond, zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Het gedeelte van het pand waar de brand woedt is ontruimd. Alle bewoners konden op tijd in veiligheid gebracht worden. Inmiddels is het sein brand meester gegeven door de brandweer. Het ventileren gaat nog enige tijd duren.

Familieleden

Kort na het uitbreken van de brand arriveerden er bezorgde familieleden van bewoners bij de Reyshoeve. Zoals Esther, die haar auto in de omgeving parkeert en druk in de weer is met haar mobieltje. ,,Moeder, kom maar naar het balkon, dan kan ik je zien”, zegt ze via de telefoon. Haar moeder is gelukkig ongedeerd.

De politie heeft ondertussen de grootste moeite om toeschouwers weg te houden bij de brand. Tegelijkertijd zijn er ook mensen die elkaar corrigeren. ,,Ho, ho, ho”, klinkt het massaal als iemand onder het afzetlint door kruipt. Een agent gebaart dat het goed is. De man blijkt lid van de buurtpreventie die normaal ‘s avonds door de buurt wandelt. Nu komen ze helpen om mensen op afstand te houden.

Het is nog onduidelijk hoe de brand kon ontstaan.

Brand in woonzorgcentrum Tilburg.
Volledig scherm
Brand in woonzorgcentrum Tilburg. © De Kort Media/Toby de Kort
Brand in woonzorgcentrum Reyshoeve - De Wever.
Volledig scherm
Brand in woonzorgcentrum Reyshoeve - De Wever. © BD