'Groot geldbedrag van rekening vermoorde kapster Miranda Zitman overgemaakt naar verdachte Bart B.'

videoEr zijn volgens de forensisch patholoog geen aanwijzingen dat Miranda Zitman een fatale val van de trap heeft gemaakt, zoals haar partner Bart B. in juli in de rechtbank verklaarde.

Volledig scherm
Miranda Zitman uit Soest. © Caspar Huurdeman/Privé

Dat bracht de officier van justitie vanmorgen naar voren op een tweede proformazitting op de rechtbank Utrecht.

Het OM verdenkt B. van moord op zijn 52-jarige partner. Bart B. ontbrak vanmorgen op de tussentijdse zitting. Eind juli verklaarde B. dat hij Zitman dood onderaan de trap had gevonden. Hij wilde toen verder niets zeggen over wat er met haar lichaam is gebeurd.

Lichaamsdelen van de Soestse werden in april gevonden in de tuin van hun woning aan de Lange Brinkweg. Later bleek de romp van een ongeïdentificeerd lichaam dat in het IJ bij Amsterdam was aangetroffen ook aan het slachtoffer te behoren.

De Soestse die een kapsalon aan huis had, werd sinds begin dit jaar vermist. Vanaf haar mailaccount en whatsapp werden knipafspraken afgezegd. Begin april meldde B. Zich bij de politie met ‘informatie over haar vermissing ‘.

Bij het navolgende rechercheonderzoek werden delen van haar lichaam gevonden.

Geldbedrag

De officier van justitie meldde op de zitting dat een groot geldbedrag van de rekening van Zitman was overgemaakt naar de rekening van B. Volgens de officier wilde zij de relatie verbreken en was ze ook al op zoek naar een andere woning.

Het onderzoek in de zaak is nog niet afgerond. Ook psychologisch onderzoek in het Pieter Baancentrum moet nog tot een rapportage leiden.

Op 16 januari volgt een regiezitting in de aanloop naar de inhoudelijke behandeling van de zaak.

  1. Doodslagverdachte en acht maanden zwangere vriendin gebruikten drugs en abortuspillen
    Drama Diemen

    Doodslag­ver­dach­te en acht maanden zwangere vriendin gebruikten drugs en abortuspil­len

    Het Openbaar Ministerie Amsterdam heeft de verdenking tegen oud-pensioendeskundige en financieel expert Dennis van E. verzwaard. Hij wordt nu verdacht van doodslag en ‘abortus onder strafverzwarende omstandigheden’. De 32-jarige Braziliaanse vrouw die vorige maand dood in zijn appartement in Diemen werd gevonden, was zijn vriendin. De vrouw was zwanger van een ongeboren acht maanden oud jongetje, dat ook overleed bij het drama.