Demissionair Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid (CDA) bij aankomst op het Binnenhof, voor een regulier corona-overleg, gevolgd door de ministerraad.
Volledig scherm
Demissionair Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid (CDA) bij aankomst op het Binnenhof, voor een regulier corona-overleg, gevolgd door de ministerraad. © ANP

Grapperhaus over kritiek privacywaakhond op uitbreiden NCTV: ‘Is al verwerkt in nieuwe wet’

UPDATEDe Autoriteit Persoonsgegevens, de privacytoezichthouder van de overheid, uitte vanmorgen scherp kritisch te zijn op het plan van het kabinet om de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) meer bevoegdheden te geven. Demissionair minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus zegt dit te willen verwerken in het wetsvoorstel.

  1. Indische jongeren voelen eindelijk beetje erkenning: ‘Pas schoolboeken aan, vertel verzwegen verhaal’
    PREMIUM

    Indische jongeren voelen eindelijk beetje erkenning: ‘Pas schoolboe­ken aan, vertel verzwegen verhaal’

    Voor het eerst is maandagavond de ‘Nationale Herdenking 15 augustus’ in Den Haag ’s avonds live op televisie te zien, op primetime. Op die dag herdenken jong en oud het einde van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië. Jongeren met Indische en Molukse wortels voelen eindelijk een beetje erkenning voor hun lang verzwegen geschiedenis, maar er is wat hen betreft nog méér nodig. ‘Ik zou graag zien dat deze herdenking dezelfde status krijgt als de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam’.