Volledig scherm
De slaapkamers kijken allemaal uit op de homo-ontmoetingsplaats. © Privéfoto

Gezin koopt huis met uitzicht op homoseksplek: ‘Soms zijn ze met zes man bezig’

Toen Kim Duin-Oosterman en haar man een karakteristieke jaren 30-woning kochten in Benningbroek, hadden ze geen idee dat de kinderkamers uitkeken op een homo-ontmoetingsplek. Achter hun huis vinden dagelijks seksuele ontmoetingen tussen mannen plaats. ,,Soms zijn ze met z’n zessen bezig’’, vertelt de gefrustreerde moeder van drie. 

De eerste keer dat Kim de mannen zag, geloofde ze haar ogen bijna niet. ,,Ik stond in de kamer van mijn kleinste, bij de vensterbank. Opeens zag ik daar twee naakte mannen die elkaar aan het afwerken waren. Op klaarlichte dag! Ik stond perplex.’’ De moeder hoopte dat het een incident was, maar de mannen komen dagelijks naar de bosjes naast de parkeerplaats. ,,Er zijn vaste gasten, maar er komen ook eenmalige bezoekers’’, vertelt ze. ,,Vanuit het raam van de kinderkamers is álles te zien.’’

Kim belt bijna elke dag met de politie, want de plek is geen officiële homo-ontmoetingsplaats. Maar als de agenten arriveren, zijn de mannen alweer verdwenen. ,,Een paar keer heb ik ze zelf gevraagd of ze willen ophouden. Ze stoppen dan meteen, maar komen de volgende dag gewoon terug.’’ 

Controles

De vrouw deed haar beklag ook bij de gemeente Medemblik. Die zeiden in eerste instantie dat ze niets konden doen, omdat het terrein niet onder hun beheer valt. Na een nieuwe oproep heeft de politie beloofd dat er meer controles achter het huis gaan plaatsvinden.

,,Ik weet gewoon niet wat ik tegen mijn kinderen moet zeggen’’, zegt Kim. ,,Mijn middelste vraagt: ‘Mama, waarom zit die man op zijn knieën?’ En: ‘Waarom heeft die meneer zijn broek uit?’’ Van hun ouders mogen de drie meisjes hun gordijnen niet meer opendoen.

Quote

Als mijn dochters in de tuin spelen zien ze het nog beter

Kim Duin-Oosterman

Volgens buren van het gezin worden de bosjes al 32 jaar door mannen gebruikt als cruiseplek voor anonieme seks. Ook zij hebben vaak met de politie gebeld, maar worden naar eigen zeggen niet serieus genomen. 

,,Als ik wist dat dít het uitzicht zou zijn, dan had ik het huis natuurlijk niet gekocht’’, gaat Kim verder. ,,Maar de makelaar heeft er niets over verteld. Het lijkt me ook niet normaal dat dit zo dicht bij gezinswoningen gebeurt.’’

Voor de jonge kinderen is zelfs de tuin niet veilig. ,,Onze heg is te laag. Als mijn dochters in de tuin spelen zien ze het nog beter. Ik word er enorm verdrietig van.’’

  1. Christelijke koepel: ‘homogenezing’ komt voor in Nederland en moet verboden worden

    Christelij­ke koepel: ‘homogene­zing’ komt voor in Nederland en moet verboden worden

    De roep om een verbod op zogenoemde ‘homogenezing’ in kerken wordt sterker. LKP, de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging, wil dat de regering paal en perk stelt aan de praktijk, waarbij actief geprobeerd wordt om de geaardheid van kerkgangers te veranderen. ‘Deze behandelingen zijn uiterst schadelijk voor het lichamelijk en geestelijk welzijn van mensen', stelt de organisatie.
  2. Deken daagt advocaat Soerel voor tuchtrechter na optreden bij Jinek

    Deken daagt advocaat Soerel voor tuchtrech­ter na optreden bij Jinek

    Strafadvocaat Nico Meijering moet zich verantwoorden voor de Raad van Discipline, de tuchtrechter voor advocaten, omdat hij zich niet zou hebben gehouden aan een spreekverbod. Meijering mocht zich van de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten niet publiekelijk uitlaten over een geschil tussen zijn kantoor en dat van collega-strafpleiter Stijn Franken. Maar dat deed Meijering wel: bij de talkshow van Jinek sprak de advocaat over de kwestie.