Volledig scherm
Onderzoek op de plek van het gevonden lichaam © Bij publicatie naamsvermelding v

Gevonden lichaam is van vermiste Loes (18), politie sluit misdrijf uit

UPDATE 22.12 uurHet lichaam dat gistermiddag werd gevonden in het buitengebied van Oene is van de vermiste Loes uit Epe. Dat heeft de politie rond middernacht bevestigd. Een misdrijf wordt uitgesloten: het 18-jarige meisje kwam om het leven door een ‘noodlottig ongeval’. Het onderzoek is afgesloten. 

Wat dat noodlottig ongeval precies inhoudt, is niet bekend gemaakt.  

Het lichaam van Loes werd gistermiddag gevonden bij de Middendijk in het gebied ten zuiden van het Gelderse dorp Oene. De weg was tot in de avond afgezet. Bij het lint verzamelden zich mensen, sommigen in tranen. Ook de vader van Loes was gisteren al op de vindplaats geweest en werd opgevangen door agenten. 

Het onderzoek op de plek waar het lichaam is gevonden, werd in de loop van de avond afgerond. Lange tijd kon de politie nog niet zeggen of het inderdaad om Loes ging. Wel werd eerder bekend dat het om het lichaam van een jonge vrouw ging. De mensen die vlak in de buurt van de vindplaats wonen, mochten eerder gisteravond weer naar huis.

De 18-jarige Loes uit Epe kwam na een feestje in de nacht van vrijdag op zaterdag niet thuis. Daarna ging een grote zoektocht van start. 

Feestje

De tiener had vrijdagavond een feestje van vrienden in Oene, vertelde haar vader gisteren. Rond 04.00 uur zou ze daar in haar eentje zijn vertrokken op een elektrische fiets richting Vaassen. De politie meldde dat ze voor het laatst was gezien in de buurt van de Deventerweg en de Vloeddijk in Oene. 

De plek waar ze uiteindelijk blijkt te zijn gevonden, roept nog wel wat vraagtekens op omdat die niet op de meest logische route tussen Oene en Vaassen ligt. Maar de politie gaat niet uit van een misdrijf. Of haar fiets ook in de buurt van haar lichaam is gevonden, is nog onduidelijk.

Omdat Loes zaterdagmiddag niet op haar werk verscheen, gingen alle alarmbellen rinkelen. Politiewoordvoerder Marèl van Steenbergen sprak van een ‘urgente vermissing’. ,,Dat komt doordat dit niet binnen het patroon van haar gedrag past.’’ 

Volledig scherm
De plek waar het lichaam is gevonden is vlak bij het feest waar Loes (18) was. © AD
Volledig scherm
Omstanders verzamelden zich bij de afgezette Middendijk. © Floris Brandriet