Gevlucht voor oorlog, nog geen rust: huis van Syrisch gezin al maanden bekogeld met eieren

Het begon met belletje trekken, maar inmiddels vliegen dagelijks eieren en pakken yoghurt tegen de ruiten van een Syrisch gezin in Den Bosch. Ondanks ludieke A4'tjes op de ramen (‘we love eggs’), is het gezin Ashram de wanhoop nabij. ,,We zijn gevlucht voor oorlog, we willen ons hier veilig voelen.”

Het is lekker weer, maar bij Ahmad Ashram (37), Nivin Barambo (33) en zoon Khled (10) houden ze de ramen liever dicht. De laatste keer dat het raam wél open stond in het bescheiden flatje in de Bossche wijk Boschveld, vlogen de eieren naar binnen. ,,Het bed, plafond, muren, alles hier in huis heeft al eens onder het ei gezeten”, somt Barambo op. Ook de was moet binnen drogen, want in de zon drogende kleding kan opnieuw de trommel in: onder het ei.

  1. Boeing wilde opstijgen vanaf taxibaan Schiphol: ‘Transavia, stop onmiddellijk, blijf staan!’
    update / VIDEO

    Boeing wilde opstijgen vanaf taxibaan Schiphol: ‘Transavia, stop onmiddel­lijk, blijf staan!’

    Een Boeing 737 heeft begin deze maand geprobeerd op te stijgen vanaf een taxibaan op Schiphol. De luchtverkeersleiding had net op tijd in de gaten dat het toestel vanaf de verkeerde baan wilde vertrekken en sommeerde de piloten direct te stoppen, waarop de start werd afgebroken. De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft een onderzoek ingesteld. ,,Het was een enge en bizarre ervaring.”