Volledig scherm
© ANP

Gevangene bajes Leeuwarden wegens mogelijk ontsnappingsplan overgeplaatst

Een gedetineerde van de gevangenis in Leeuwarden is  gisteren ‘uit voorzorg’ overgeplaatst naar een andere penitentiaire inrichting, meldt de Dienst Justitiële Inrichten (DJI). Aanwijzingen die op de voorbereidingen voor een mogelijke ontsnapping duiden, maken dit noodzakelijk.

,,Hij is uit voorzorg overgeplaatst’’, zegt woordvoerder René Hut van de DJI tegen de Leeuwarder Courant. De dienst wil verder niet veel over de zaak kwijt. Naar welke inrichting de man is gebracht, wordt dan ook niet bekendgemaakt schrijft de krant.

Het nieuws komt in de week dat de dienst bekendmaakte dat er in Leeuwarden een afdeling voor zware criminele criminelen komt. Die afdeling komt onder intensief toezicht te staan. Per 1 maart er op de afdeling plaats voor maximaal twaalf gedetineerden.

Van degenen die daar belanden, is bekend er een verhoogd risico is dat zij in de gevangenis doorgaan met criminele activiteiten en mogelijk andere gedetineerden rekruteren voor een criminele organisatie. Ook kunnen er gedetineerden worden geplaatst die vluchtgevaarlijk zijn. 

  1. Met coronavirus besmette Duitser was onlangs nog in Limburg, contactonderzoek gestart

    Met coronavi­rus besmette Duitser was onlangs nog in Limburg, contacton­der­zoek gestart

    Gisterenavond meldde het RIVM dat een Duitser met het coronavirus besmet is die een week geleden nog in Limburg was. Mogelijk gaat het om een man in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, uit Selfkant bij de grens met Sittard. Lokale media meldden dat de man in kritieke toestand verkeerde. De GGD is gestart met een contactonderzoek. Hierbij wordt nagegaan met wie de man in Limburg in contact is geweest.