Enkele honderden boeren kwamen eerder deze week naar het politiebureau in Assen om te demonstreren tegen de arrestatie van tientallen boeren. Deze boeren werden bij Wijster gearresteerd waar zij de ingang blokkeerden van de afvalverwerker.
Volledig scherm
Enkele honderden boeren kwamen eerder deze week naar het politiebureau in Assen om te demonstreren tegen de arrestatie van tientallen boeren. Deze boeren werden bij Wijster gearresteerd waar zij de ingang blokkeerden van de afvalverwerker. © Hollandse Hoogte / Nederlandse Freelancers

Gemor bij politie over boerenprotesten: ‘Trekt enorme wissel op collega’s’

De demonstraties van boeren op verschillende plaatsen in het land leiden tot gemor bij politievakbond ANPV. De inzet van de ME bij de demonstrerende boeren met tractoren kost de politie veel inspanning, zegt vice-voorzitter Hans Schoones van de ANPV.

 1. Burgemeester Urk: ‘Dit kan niet langer, hier is een grens bereikt’
  PREMIUM

  Burgemees­ter Urk: ‘Dit kan niet langer, hier is een grens bereikt’

  Burgemeester Cees van den Bos van Urk heeft zondagmiddag in een videoboodschap zijn “afschuw” geuit over een groep Urker jongeren, die een cameraploeg van de NOS met pepperspray bespoot. Dat gebeurde tijdens het maken van opnames van de GGD-teststraat die zaterdagavond in brand werd gestoken door relschoppende jeugd. “Dit kan niet langer, hier is een grens bereikt”, aldus de geschokte burgemeester. De NOS brak de opnames na het incident af.
 1. Premier Rutte: 'Rellen geen protest, maar crimineel geweld'
  Play

  Premier Rutte: 'Rellen geen protest, maar crimineel geweld'

 2. Avondklok in Vlissingen: een laatste boodschap, en dan stilte...
  Play

  Avondklok in Vlissingen: een laatste boodschap, en dan stilte...