Volledig scherm
PREMIUM
Politie te paard, gisteravond op een parkeerplaats bij een McDonalds in de buurt van Katwijk. © ANP

Gemeente en politie bedankt na Project X: ‘Hebben stinkend hun best gedaan’

Bewoners van Katwijk bedanken de gemeente Cuijk en politie voor het ‘adequate en kordate’ optreden bij het aangekondigde Project X-Feest. ,,Hierdoor hebben jullie schade en onrust weten te voorkomen. Wij hebben ons veilig gevoeld en zijn erg opgelucht’’, schrijft de dorpsraad, die namens alle inwoners spreekt, vandaag op Facebook.

Katwijk zat de afgelopen week in onzekerheid nadat een digitale uitnodiging, die een 15-jarige inwoonster stuurde vanwege haar verjaardagsfeestje, was ‘gekaapt’. Op een later offline gehaalde evenementenpagina op Facebook lieten vervolgens 8.000 mensen weten dat ze op haar feestje zouden komen. Nog eens 18.000 zeiden geïnteresseerd te zijn. De Cuijkse burgemeester Wim Hillenaar gaf afgelopen week herhaaldelijk aan dat er gisteravond geen feest zou zijn in Katwijk.

  1. Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpartij in Amsterdam
    PREMIUM
    TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

    Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpar­tij in Amsterdam

    Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”