Uit je bol op een huisfeest.
Volledig scherm
Uit je bol op een huisfeest. © ANP

Geluidsoverlast van de buren? Politiebonden roepen agenten op klachten te negeren

cao-actiesWie last heeft van een rumoerig feestje of een luide verbouwing bij de buren staat er binnenkort mogelijk alleen voor. De vier grote politiebonden roepen agenten op vanaf woensdag alle meldingen van geluidsoverlast links te laten liggen. De Nederlandse Stichting Geluidshinder baalt van het besluit en roept de politie op de boel niet te laten escaleren.

 1. Omstreden politieactie zet kwaad bloed bij deurwaarders: 'Dit kan niet waar zijn'
  cao-actie politie

  Omstreden politieac­tie zet kwaad bloed bij deurwaar­ders: 'Dit kan niet waar zijn'

  De politie gaat vanaf morgen niet meer mee met deurwaarders tijdens huisbezoeken. De vier grote vakbonden hebben hun leden daartoe opgeroepen in het kader van de politieacties voor een beter cao. De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) reageert onaangenaam verrast op de actie. ,,Dit komt onze rechtsstaat absoluut niet ten goede”, laat directeur Karen Weisfelt aan deze site weten.
 2. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’