Esmee (23) overleed zaterdagmiddag bij een noodlottig ongeval op de Maas.
Volledig scherm
PREMIUM
Esmee (23) overleed zaterdagmiddag bij een noodlottig ongeval op de Maas. © Charles Mallo

Gele Hesjes rouwen om ‘medestrijder’ Esmee (23) die bij waterscooter-ongeval op Maas overleed

Gele Hesjes in Nederland kunnen het nog altijd niet geloven: hun ‘medestrijder’ Esmee (23) uit Deursen-Dennenburg overleed gistermiddag bij een noodlottig ongeval op de Maas bij Neerlangel. Ze werd overvaren door een 33-jarige kennis uit Beneden-Leeuwen en overleefde dat niet. 

Op Facebook rouwen Gele Hesjes uit heel Nederland om de dood van Esmee. Zo roepen Facebookpagina's voor Gele Hesjes uit regio's als bijvoorbeeld Eindhoven, Tilburg en Twente leden op om profielfoto's op zwart te zetten voor Esmee. In een zo'n Facebookgroep is nog een bijzondere suggestie te lezen van Esmee: ‘is het niks om een carnavalsgroep op te richten?’ 

  1. Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstranten tegen politiegeweld
    Update

    Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstran­ten tegen politiege­weld

    In Amsterdam wordt vanaf 17.00 uur vanmiddag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse verdachte George Floyd (46) in Minneapolis. Op foto’s is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol staat met duizenden mensen. Niet alleen op het centrale plein, ook in de straten eromheen staan en lopen demonstranten. De sfeer is goed, maar op Twitter vragen vele mensen zich af of een dergelijke massale bijeenkomst in deze tijden wel zo’n goed idee is.