Volledig scherm
PREMIUM
De 55-jarige Jos Brech die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. © Videostill

Geen nieuwe aangiftes tegen Jos Brech

Er zijn bij de politie in Polen en Nederland geen aangiftes binnengekomen tegen Jos Brech, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de de dood van Nicky Verstappen. Dat melden justitie en politie in Polen en Nederland aan deze website. 

,,Er is geen informatie die erop wijst dat hij hier een misdrijf gepleegd heeft, er zijn geen zorgwekkende signalen binnengekomen'', zegt een woordvoerder van de Poolse politie in de regio rond Krakau. Daar verbleef Brech geregeld bij verschillende scoutingclubs toen hij weggestuurd werd bij de Nederlandse scouting. Vorige week zijn eventuele Poolse slachtoffers en hun ouders opgeroepen om zich bij de autoriteiten te melden, maar daar is tot dusver niks uitgekomen. Nog deze week stuurt de Poolse politie een dossier naar de Nederlandse recherche met daarin alle bekende informatie over Brechs verblijf in Polen. ,,Dat doen we via Interpol.''

  1. Schoonmoeder Syriëganger Jermaine W.: ‘Breng Syriëgangers hier voor de rechter’
    video

    Schoonmoe­der Syriëgan­ger Jermaine W.: ‘Breng Syriëgan­gers hier voor de rechter’

    ,,Breng Syriëgangers hier voor de rechter, anders worden ze daar vrijgelaten en zijn ze over tien jaar veel gevaarlijker", dat zegt de moeder van Meryam, een Syriëganger die met haar man en drie kinderen in 2014 naar het strijdgebied in Syrië en Irak vertrok. De man, de bekende jihadist Jermaine W., is inmiddels overleden. Maar Meryam en haar drie kinderen (die nu ongeveer 11, 9 en 7 jaar oud zijn) bevinden zich nog in het allerlaatste stukje IS-gebied dat over is rond het stadje Baghuz In Syrië.