Geen aanwijzing voor mishandeling, vijf mannen uit Assen in vrijheid gesteld

Blijven verdachtenDe vijf mannen die betrokken zouden zijn bij de dood van een 32-jarige man uit Assen zijn door de politie in vrijheid gesteld. Uit het politieonderzoek is niet gebleken dat ze de man hebben mishandeld. De mannen blijven wel verdacht van betrokkenheid bij zijn dood. 

Volgens de politie is ‘op grond van de eerste bevindingen van het onderzoek’ door het Openbaar Ministerie besloten om de vijf mannen in vrijheid te stellen. Het onderzoek naar het overlijden van de man gaat door, morgen vindt sectie plaats door de patholoog bij het NFI. 

In bedwang

Volgens de politie werd er zaterdag een melding gedaan van een zedendelict met een 4-jarig meisje, waarbij de 32-jarige man mogelijk betrokken zou zijn. Daarop is hij aangesproken door de vader van het meisje, die probeerde de 32-jarige tegen te houden omdat die op zijn fiets wilde wegrijden. Tijdens de worsteling die volgde, kwamen ze ten val. Vier omstanders hebben toen de 32-jarige vastgehouden in afwachting van de politie. De in bedwang gehouden man bleek later te zijn overleden. 

Het onderzoek door de recherche naar het mogelijke zedendelict gaat eveneens verder. In verband met de privacy van de betrokkenen zal de politie hierover geen verdere mededelingen doen.

Bekijk hieronder de reactie van de politie op het incident:

Hulpverleners plaatsen een scherm in een speeltuin waar een man om het leven is gekomen
Volledig scherm
Hulpverleners plaatsen een scherm in een speeltuin waar een man om het leven is gekomen © ANP
  1. 1700 demonstranten tegen racisme op Stadhuisplein in Eindhoven: ‘Kom niet, het is vol’
    PREMIUM
    Update

    1700 demonstran­ten tegen racisme op Stadhuis­plein in Eindhoven: ‘Kom niet, het is vol’

    Zo'n 1700 mensen hebben vandaag op het Stadhuisplein in Eindhoven gedemonstreerd tegen racisme en discriminatie. De Black Lives Matter demonstratie duurde van 17.00 tot bijna 19.00 uur. De gemeente heeft vooraf bepaald dat er maximaal 700 demonstranten aanwezig mogen zijn op het plein. Rond 17.05 uur verstuurde de gemeente een tweet: ‘Het Stadhuisplein is vol. Kom niet naar het plein.’