Volledig scherm
PREMIUM

Geef kwetsbaren voorrang bij thuisbezorging

Sandra Phlippen is chief economist bij ABN Amro en universitair docent aan de Erasmus School of Economics.

Wie oud is of een aandoening heeft die hem of haar kwetsbaar maakt bij besmetting moet in deze tijd elke vorm van contact vermijden. En dat geldt dus ook voor mogelijke contactmomenten in de supermarkt. Gelukkig is er daarom de bezorgdienst. Veilig achter je pc je boodschappen bestellen en laten afzetten op de stoep, zodat je zelfs de tassen niet uit handen van de bezorger hoeft over te nemen. Dat is hoe de meeste bezorgdiensten nu werken.

In normale tijden zouden de mensen voor wie contact met anderen het gevaarlijkst is, er meer voor over hebben om deze bezorgdienst te gebruiken. Bezorgdiensten zouden hun bezorging zo duur maken dat de mensen - voor wie het echt cruciaal is om de bezorgdienst te gebruiken - vooraan staan. Als al die mensen de bezorging geboekt hebben en er is nog capaciteit over dan zouden anderen, voor wie het handig maar niet wezenlijk is, ‘instappen’ in de markt voor thuisbezorging.

  1. LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.