Volledig scherm
PREMIUM
Mieke en Frits Kroon. Frits is ernstig ziek door een tekenbeet. Hij heeft het TBE-virus opgelopen. © Lenneke Lingmont

Frits liep gevaarlijk TBE-tekenvirus op en is er slecht aan toe

Opnieuw is na een tekenbeet bij een inwoner van Twente een besmetting vastgesteld met het gevaarlijke TBE-virus. Het betreft het zesde ziektegeval in drie jaar tijd. Twente - met name de Sallandse Heuvelrug - geldt als risicogebied, zegt onderzoeker Hein Sprong van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het 64-jarige slachtoffer, een hovenier uit Delden, is er slecht aan toe. Zijn vrouw Marieke Kroon slaat alarm. „Dit is heel eng. Hier moet veel meer aandacht voor komen.” Haar man werd vorige week met spoed in ziekenhuis ZGT in Almelo opgenomen. In de loop van de week zal hij naar revalidatiecentrum Roessingh moeten voor verder herstel, zegt ze.

  1. Schrijver Anton Slotboom en puberexpert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Schrijver Anton Slotboom en puberex­pert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Het boek De zin van het leven ben je zelf, over het compromisloze bestaan van de pas overleden Jules Deelder, verschijnt morgen. Journalist Anton Slotboom werkte aan de biografie en kon het boek net afronden toen Deelder overleed. Slotboom vertelt in De Ochtend Show to go wat de rasechte Rotterdammer voor hem heeft betekend en hoe de interviews met hem waren. Ook geeft hij een klein inkijkje in de rol van drugs in Deelders leven en de lessen die hij van hem heeft geleerd.