Volledig scherm
Bij het ongeluk kwam een meisje om het leven en raakten vijf andere kinderen gewond. Het ongeval gebeurde tijdens een schoolkorfbaltoernooi. © ANP

Friese voetbalclub niet medeplichtig aan dug-outdrama

De Friese amateurvoetbalclub SC Twijzel is vandaag door de rechtbank van Leeuwarden vrijgesproken in de zaak van het dug-outdrama. Het OM eiste een boete van 10.000 euro.

Op woensdagmiddag 21 mei 2014 kwam de 10-jarige Yrsa de Bruin om het leven en raakten vijf andere kinderen gewond, toen de dakplaat van de dug-out kantelde en terechtkwam op de kinderen die op de dug-out zaten. In de betonnen overkapping waren scheuren gekomen na een zware storm in de herfst van 2013.

Volgens het OM had de club die scheuren moeten repareren. Omdat dit niet was gebeurd, was SC Twijzel verantwoordelijk voor het ongeluk, stelde het OM.

De rechtbank oordeelt echter dat de club niet had kunnen voorzien dat de dug-out in zo’n slechte staat verkeerde dat die in kon storten. Dat ze geen extra maatregelen hebben genomen, kan hen daarom niet worden verweten.

 1. Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpartij in Amsterdam
  PREMIUM
  TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

  Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpar­tij in Amsterdam

  Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”
 2. Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Tarik Bouzyd probeerde op 13 april Robert Hendrix tevergeefs uit een brandend huis te redden. ‘De held van Hilledijk’ is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Ook oud-Feyenoordspeler en trainer Rob Jacobs schuift bij ons aan in de studio. Met hem hebben we het over de crisis bij Feyenoord, het Europese avontuur en de klassieker tegen Ajax. De show wordt gepresenteerd door Anne-Marie Fokkens en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.