FIOD vindt kilo's nepkleding van dure merken en tienduizenden euro's cash

videoDe Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft gisteren twee mannen van 34 en 21 jaar aangehouden. De twee uit Haarlem en Amsterdam hadden verschillende boxen vol met namaakleding en -schoenen. Ook is er beslag gelegd op 32.000 euro cash, mobiele telefoons en een hoop administratie. De kleding wordt vernietigd. 

In de opslagboxen in Amsterdam werd een groot assortiment aan tasjes, schoenen, shirtjes en broeken aangetroffen. De ‘collectie’ varieerde van Gucci-tasjes, Balenciaga-schoenen, Louboutin-pumps en kleding van Philpp Plein en Dsquared. 

Bij de actie verleenden de politie en douane de FIOD bijstand. Ook werden twee geldhonden en scanapparatuur ingezet. Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket en is gestart na tips van een recherchebureau.

Omdat de kleding inbreuk maakt op het merkrecht wordt al het aangetroffen materiaal vernietigd. 

Volledig scherm
Honderden namaak-spijkerbroeken. © FIOD
Volledig scherm
De namaakkleding lag opgeslagen in boxen in Amsterdam. © FIOD
  1. Boeing wilde opstijgen vanaf taxibaan Schiphol: ‘Transavia, stop onmiddellijk, blijf staan!’
    update / VIDEO

    Boeing wilde opstijgen vanaf taxibaan Schiphol: ‘Transavia, stop onmiddel­lijk, blijf staan!’

    Een Boeing 737 heeft begin deze maand geprobeerd op te stijgen vanaf een taxibaan op Schiphol. De luchtverkeersleiding had net op tijd in de gaten dat het toestel vanaf de verkeerde baan wilde vertrekken en sommeerde de piloten direct te stoppen, waarop de start werd afgebroken. De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft een onderzoek ingesteld. ,,Het was een enge en bizarre ervaring.”