Volledig scherm
Een koningspython. © Getty Images/iStockphoto

Felgele koningspython op de stoep: studenten schrikken zich rot

Leidse studenten schrokken zich in de nacht van zondag op maandag rot: ze troffen een felgele koningspython aan op de binnenplaats van hun studentencomplex aan de Pelikaanhof. De dierenambulance haalde het dier op. 

Een van de bewoonsters van het studentencomplex kwam 's nachts terug van haar werk en zag het imposante dier op de stoep liggen. „Ik dacht even dat ik hallucineerde, het was zo vreemd,’’ vertelt ze aan Leids Universitair Weekblad Mare.  

Het is nog onduidelijk hoe het beest op de binnenplaats van het studentencomplex terecht is gekomen, laat Yvonne Hijman van de Leidse dierenambulance aan Omroep West weten. „Misschien is het dier ontsnapt, maar we hebben nog geen melding van iemand die zijn python kwijt is.’’

Ongevaarlijk

Hoewel de naam anders doet vermoeden is de koningspython ongevaarlijk voor mensen. Het is een niet-giftige wurgslang die knaagdieren, amfibieën, hagedissen en vogels eet. 
Op dit moment verkeert de koningspython in goede gezondheid en wacht de dierenambulance nog op een bericht van de eigenaar.