Volledig scherm
PREMIUM
Gökmen (links) met een neefje en recht een van zijn broers. © AD

Familie Tanis werd na verhuizing uit Turkije nooit een gelukkig gezin

Geweldsmisdrijven, huwelijksproblemen en contacten met radicale moslimorganisaties. De familie Tanis lijkt een probleemgezin te zijn. Toch is Gökmen Tanis, de man die begin deze week drie mensen doodschoot in een tram, duidelijk het zwarte schaap van de familie.

Het is een paar jaar geleden als de middelste broer van Gökmen Tanis op de bank ploft bij Angelique (47). Ze trekken het niet meer, vertelt hij de vrouw die op dat moment nog drugsverslaafd is en samen met hem coke gebruikt. Tanis maakt de hele familie gek met zijn verslaving en criminele gedrag. Ze weten niet meer wat ze met hem aan moeten. ,,Ik heb toen gezegd dat ze hem het huis uit moeten zetten. Zo lang hij verslaafd is zal hij nooit veranderen,” zegt Angelique.

  1. Vuilniswagenchauffeur voorkomt ongeluk door wegblokkade bij gekantelde caravan

    Vuilniswa­gen­chauf­feur voorkomt ongeluk door wegblokka­de bij gekantelde caravan

    Toen Dirk van Mourik vanmiddag een gekantelde caravan op de A9 richting Alkmaar zag, zette hij zijn grote vuilniswagen vlak voor de caravan stil. Op die manier voorkwam hij levensgevaarlijke situaties op de weg. Op sociale media wordt de vuilniswagenchauffeur nu als held onthaald, maar zelf is hij er broodnuchter onder. ,,Ik dacht: of nu naar huis of die mensen even helpen. Toen ben ik de linkerbaan op gedoken”, zegt hij tegen NH Nieuws.