AstraZeneca.
Volledig scherm
AstraZeneca. © AFP

EMA keurt vaccin AstraZeneca goed: veilig en werkzaam tegen coronavirus

De Europese medicijnwaakhond EMA heeft vrijdagmiddag toestemming verleend aan de Zweeds-Britse farmaceut AstraZeneca om het in Oxford ontwikkelde coronavaccin op de markt te brengen. Volgens het EMA is het vaccin veilig en effectief voor iedereen boven de 18 jaar.

 1. De Jonge belooft: Komende weken trekken we been écht bij met coronaprikken
  Play
  PREMIUM
  Vaccinatievertraging

  De Jonge belooft: Komende weken trekken we been écht bij met coronaprik­ken

  Corona-minister Hugo de Jonge belooft dat Nederland binnen een maand de achterstanden met de coronavaccinaties zal hebben ingelopen. Nu bungelt ons land nog onderaan de Europese lijstjes. De Jonge ligt zwaar onder vuur in de Tweede Kamer en ook in de coalitie is men klaar met het trage verloop van de vaccinaties. In een uitgebreide reactie laat De Jonge weten: ,,Het gaat maar om één ding: komen er voldoende vaccins binnen? Dat bepaalt het tempo van de vaccinatie.”
 2. Huisarts in Lelystad weigert coronavaccins in te spuiten vanwege ‘afgelegde eed’
  PREMIUM

  Huisarts in Lelystad weigert coronavac­cins in te spuiten vanwege ‘afgelegde eed’

  Huisarts Ramdas uit Lelystad weigert zelf coronavaccins toe te dienen aan zijn patiënten. Hij heeft zijn patiënten een brief gestuurd waarin hij uitlegt waarom hij niet zelf, maar zijn assistente de prikken zet. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft meerdere meldingen gehad van huisartsen die weigeren om coronavaccins te geven of die hun patiënten een verklaring willen laten tekenen als ze het vaccin nemen.
 1. In Middelburg kun je over de koppen lopen: 'Het is té druk'
  Play

  In Middelburg kun je over de koppen lopen: 'Het is té druk'

 2. Hamerslagen op het Banjaardstrand
  Play

  Hamersla­gen op het Banjaard­strand