Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Een land dat hardnekkige Jodenhaat als vanzelfsprekend gaat ervaren, kan zich niet beschaafd noemen

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Quote

De campagnes tegen antisemi­tis­me mogen ook weleens worden afgestoft en opgepoetst

Als columnist heb ik soms de neiging om een onderwerp links te laten liggen.

In de meeste gevallen komt dat voort uit vermoeidheid.

Als het hele land weer een stammenstrijd over het assortiment van de Hema voert – ‘Ooo, ze verkopen nu ook hoofddoeken, die landverraders!’ – wil ik me al helemaal niet meer in de discussies mengen, omdat er helemaal geen eer aan valt te behalen.

Een enkele keer, bij andere gebeurtenissen, denk ik weleens dat vaste lezers mijn gedachten inzake een bepaalde trend onderhand wel kennen, en dat ik daarom beter een ander thema kan kiezen.

Die reflex dook vrijdag weer op. Het Joodse restaurant HaCarmel in Amsterdam was voor de zoveelste keer belaagd door een vergiftigde ziel en dat resulteerde in vernielingen en een poging tot brandstichting.

 1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na corona-uitbraak op verpleegafdeling

  Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

  Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.
 2. Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar in AD-show: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?
  TV-SHOW NL NA CORONA

  Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar in AD-show: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?

  Hebben alleen mensen die gezond leven straks nog recht op levensreddende zorg? En blijven we afstand houden, ook als de crisis voorbij is? Het waren belangrijke vragen die langskwamen in De Toekomst van Nederland, ons leven na corona. De gezamenlijke talkshow van het Algemeen Dagblad en Hart van Nederland was dinsdagavond twee uur lang te zien op SBS6. Hieronder lees en bekijk je de highlights van de uitzending.