Volledig scherm
© Lex De Meester

Echtpaar Middelburg door schoten omgekomen

Het echtpaar uit Middelburg van wie de lichamen donderdag werden gevonden bij het Zeeuwse dorp Dishoek, is doodgeschoten. Dat heeft politieonderzoek uitgewezen. De slachtoffers zijn een 43-jarige man en zijn 39-jarige vrouw. De politie vermoedde hun identiteit al maar die is nu definitief vastgesteld.

Op de plek waar de twee zijn gevonden, is ook een pistool aangetroffen. Het is nog steeds niet helder wat er precies is gebeurd. Wel is duidelijk dat de vrouw het afgelopen jaar meerdere meldingen heeft gedaan van huiselijk geweld en mishandeling door haar man.

Er gingen al eerder geruchten dat de slachtoffers een Servisch stel uit Middelburg zouden zijn. Buurtbewoners verklaarden dat de twee regelmatig ruzie hadden. Het stel had vijf kinderen (23, 22, 18, 13 en 3 jaar oud).

Voorkomen

Of de gemeente en politie het hadden kunnen voorkomen, vindt burgemeester Bergmann een lastig te beantwoorden vraag. ,,Verschillende instanties hebben hulp aangeboden aan het gezin. Maar het besluit ligt uiteindelijk bij het echtpaar of ze daaraan willen meewerken", zegt hij.

Zo werd er bijvoorbeeld tijdelijk onderdak op een ander adres voorbereid voor de vrouw, die later besloot dat niet meer te willen. ,,Dat is haar eigen keuze."