Drukte op de A12. Vandaag vond de drukste ochtendspits van het jaar plaats.
Volledig scherm
Drukte op de A12. Vandaag vond de drukste ochtendspits van het jaar plaats. © ANP / ANP

Drukste ochtendspits van het jaar, ook drukke avondspits verwacht vanwege zware buien

code geelHet was dinsdagochtend erg druk op de weg. De ANWB spreekt van de drukste ochtendspits van het jaar. Dat komt door het herfstweer, veel ongelukken en ook omdat er erg veel automobilisten onderweg zijn. Ook vanavond en morgen worden drukke spitsen verwacht vanwege overvloedige regenbuien in het zuidwesten, waarvoor het KNMI code geel heeft afgeroepen.

 1. Jorica blikt terug op ontvoering dochter Melisa (11): ‘Ze heeft gehuild, geschreeuwd’
  PREMIUM
  soest

  Jorica blikt terug op ontvoering dochter Melisa (11): ‘Ze heeft gehuild, ge­schreeuwd’

  Ontvoerd worden door je vader, 31 uur plankgas rijden naar Bulgarije en vervolgens daar, in een volstrekt onbekend land, worden opgevangen door mensen die jouw taal niet spreken. Niemand zal ooit kunnen bevatten wat Melisa (11) uit Soest vorige maand meemaakte. Ook Jorica niet, haar moeder die nog altijd vol vragen zit. ,,Ze is nu veilig bij ons, maar de angst is groter dan ooit.”
 2. Uren stoeien met papier-maché verleden tijd, met deze tips is de surprise zo klaar
  PREMIUM
  Met video

  Uren stoeien met pa­pier-maché verleden tijd, met deze tips is de surprise zo klaar

  Knoeien met liters behanglijm voor een papier-machécreatie, uren knip- en plakwerk zonder fraai resultaat of klungelen met een bouwwerk dat nog voordat het is uitgepakt uit elkaar valt. En dan staat er nog geen letter op papier voor het bijbehorende sinterklaasgedicht. Surprises maken gaat té vaak gepaard met onnodige stress en frustraties, vindt ‘surpriseprofessor’ Rolf Hut. ,,Met simpele dingen die je in huis hebt, kom je al een heel eind.”