Druiventros verkoopt inboedel Herman den Blijker aan school: 'We zijn er super blij mee'

Stiekem had hij spijt van de advertentie, maar het is Druiventros-eigenaar Rob Zoontjens uit Berkel-Enschot wel gelukt. Voor vijfhonderd euro heeft hij een koper gevonden voor de inboedel van het door Herman den Blijker ingerichte pop-uprestaurant: het Stedelijk College in Eindhoven. 

Dat is er 'super blij mee', zegt locatiebeheerder Hans Houbraken. ,,Alle tafels en stoelen krijgen een mooi plekje in een van onze lokalen."

In Herrie in De Druiventros, de spraakmakende tv-serie van RTL4, werd een zaal van het Brabantse restaurant door tv-kok Den Blijker en ‘Meneer Reimers’ ingericht als pop-uprestaurant met meubilair uit een kringloopwinkel. Daarmee wilden de experts laten zien dat je met weinig middelen toch iets fraais kunt neerzetten.

Zomervakantie

Het eindresultaat was een succes, maar na een paar maanden vonden de eigenaren het welletjes en dumpten alle spullen op Marktplaats. Dat viel nogal verkeerd bij hoteladviseur Willem Reimers, die het restaurant naar eigen smaak had ingericht. ,,Ik heb er weinig begrip voor, maar ze zoeken het maar uit. Ik hoop dat ze er iemand mee blij kunnen maken", zei hij.

Dat is kennelijk dus gelukt. ,,We lazen het bericht in jullie krant en besloten meteen contact op te nemen met de Druiventros. Zo is het balletje uiteindelijk gaan rollen", vertelt Houbraken. ,,We hebben alle spullen vlak voor de zomervakantie binnengekregen. Als het nieuwe schooljaar van start gaat, gaan we kijken wat we met al die leuke tafeltjes en stoelen gaan doen."

Tekst gaat verder onder deze foto

Volledig scherm
Herman den Blijker en Meneer Reimers poseren voor restaurant de Druiventros. © ANP Kippa

Negatieve reacties

Na de plaatsing van de advertentie werd de Druiventros overstelpt met negatieve reacties. Volgens Willem Reimers riepen de hoteleigenaren die reacties over zichzelf af. De bekende hotelier was de vele conflicten tijdens de opnames zat en gaf aan absoluut niet meer met de familie in zee te willen.

Die opmerking schoot bij de Druiventros in het verkeerde keelgat. ,,Meneer Reimers beweert glashard dat hij geen zin meer heeft in een vervolgserie, maar dat klopt gewoon niet. De contracten voor een nieuw seizoen lagen voor onze neus. Uiteindelijk zijn wij de partij geweest die de knoop hebben doorgehakt, niet zij."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Brabant? Schrijf je hier gratis in!