Volledig scherm
PREMIUM
Jos van Son werkt in zijn tuin. Mooie manier om zijn hoofd leeg te maken, veel beter dan de fles. © Marc Bolsius

Dronken reed de wethouder zijn auto in de heg, dát was de druppel

Jos van Son (66), toenmalig wethouder in Den Bosch, keek eind november 2017 te diep in het glaasje, pardon, in zes tot zéven glaasjes. Dat liep in de gaten: hij parkeerde zijn auto in een heg. Twee dagen later stapte hij op. Exit politieke arena. Sindsdien dronk hij geen druppel meer, bezweert hij. Dankzij een ‘nogal spartaanse therapie’ in Portugal.

Het is hink-stappen op een paar losse tegels die in een boogje in de voortuin liggen tussen bloeiende azalea’s en rododendrons. We hebben de bel amper ingedrukt of de Bossche oud-wethouder Jos van Son zwaait de deur al open. Met zijn 66 jaar oogt hij energiek, komt ook door zijn outfit; beige jeans en bijpassende sneakers.
Na een ferme handdruk gaat hij in rappe pas voorop naar de keuken. Hij schenkt een kopje thee voor het bezoek, koffie voor zichzelf. Ziezo, klaar voor het gesprek over dat ene onderwerp: het geniepige alcoholprobleem dat voortijdig een eind maakte aan zijn wethoudersbestaan.

  1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’
    PREMIUM

    Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’

    Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit het Brabantse Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”