Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Dronken fietser (25) aangehouden op A59: ‘Bijna aangereden door vrachtwagen’

Een 25-jarige fietser uit Oss is vanochtend vroeg aangehouden omdat hij op zijn fiets over de A59 tussen Den Bosch en Oss reed. De man, die ongetwijfeld flink Koningsdag had gevierd, was volgens de politie zichtbaar onder invloed van alcohol. Hij zorgde voor veel gevaar.

Agenten werden vanochtend rond 6.00 uur gealarmeerd. ,,Wij kregen een melding dat er op de A59 richting Oss een fietser zou rijden. Enigszins verbaasd stapten wij in de dienstauto.” De politiemedewerkers reden met spoed naar de snelweg. ,,In de hoop uiteindelijk niet aan te hoeven komen bij een ernstig verkeersongeval.”

De fietser werd aangetroffen ter hoogte van de afslag Nuland. Hij reed daar over de vluchtstrook. ,,Een getuige vertelde ons dat een passerende vrachtwagen bijna een aanrijding had met de fietser.” De man werd meegenomen naar het bureau in Den Bosch. Hij moest blazen en legde een verklaring af.

Quote

Een getuige vertelde ons dat een passerende vrachtwa­gen bijna een aanrijding had met de fietser

Politie Den Bosch

Zes glazen

Hij blies 635 ug/l. ,,Bijna drie keer de toegestane waarde”, aldus de politie. Deze hoeveelheid komt neer op ongeveer zes glazen. Tegen de Ossenaar is een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het veroorzaken van gevaarlijk rijgedrag. 

,,Gelukkig voor de verdachte reden de treinen weer toen wij op het politiebureau klaar waren met het verhoor. Zo kon hij alsnog veilig huiswaarts keren”, knipoogt de politie.

Politie Den Bosch

BESCHONKEN FIETSER OP DE SNELWEG Vanmorgen rond 06.00 uur kregen wij een melding dat er op de snelweg A59 richting Oss een fietser zou rijden. Enigszins verbaast stapten wij in de dienstauto en...

  1. Passagier wil meer beelden van tramaanslag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Passagier wil meer beelden van tramaan­slag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Een van de inzittenden van de Utrechtse tram waarin vorig jaar een aanslag werd gepleegd, eist inzage in meer camerabeelden van het moment van de aanslag. Hij is ervan overtuigd dat Gökmen Tanis ook op hem heeft geschoten en wil de beelden daarvan zien. Volgens het Openbaar Ministerie zijn alle beelden met de passagier al bekeken en is daarop niet te zien dat Tanis op hem schiet. Toch gaan OM en de passagier nog een keer in overleg, zo was de uitkomst van een kort geding vanmiddag.